hey Custom media,

Hoe lang duurt een website ontwerpen?

Hoe lang duurt een webdesign?

26/07/2020

Wanneer is mijn website klaar?
Hoe lang duurt het om een website te maken?

6 tot 8 weken, dat is doorgaans de termijn waarmee je rekening moet houden.
Dit wil niet zeggen dat het niet sneller kan of langer duurt, alles hangt af van wat je graag op je site wil.
Het zijn je noden die de termijn zullen bepalen in combinatie met de informatie die voorhanden is.
Ik overloop vijf factoren die meespelen bij het bepalen van een termijn.

01

3 belangrijke factoren

1. Je domein en hosting

Je website heeft een adres en een hosting nodig. Het adres is wat je intypt in de adresbalk waneer ze je website willen bezoeken. De hosting is de plek waar alle bestanden zoals foto’s , teksten, videos,… worden bewaard. Dit is verbonden aan elkaar maar kan je ook afzonderlijk kopen.

2. Het platform waarop je de site bouwt

Er zijn verschillende manieren hoe je je website kan bouwen, je kan gebruik maken van een dienst zoals Drupal of WordPress, in combinatie met een webdesigner. Op deze manier een heel goede en betaalbare website.

3. Het type website

Afhankelijk van de soort website dat je zoekt zal de prijs zich aanpassen. Wil je een persoonlijke blog, dan zullen de kosten zich beperken. Van zodra je een uitgebreide website met veel unieke eigenschappen wil stijgt de prijs. Wil je een uitgebreide webshop opzetten heb je een hogere veiligheid nodig wat de prijs verder beïnvloed.

02

Prijzen

Wat kost een domeinnaam?

De prijs van je domeinnaam hangt af van de extensie. Wil je graag een .COM adres zal dit duurder uitkomen dan .EU. De meeste domeinnamen kosten tussen de 6€ en 15€ per jaar Wil je echt een gegeerde naam kan die verder stijgen.

De juiste domeinnaam kiezen

Niet alle domeinnamen zijn nog beschikbaar. Als de domeinnaam die je wou kopen bezet is heb je meestal pech. Je kan proberen de beheerder te contacteren met de vraag de domeinnaam over te kopen. Als de eigenaar wil verkopen zal dit hoogstwaarschijnlijk tegen veel duurdere prijs zijn.

Wat kost een website hosting?

De juiste hosting kiezen is cruciaal voor je website. Er zijn verschillende partijen en elke partij heeft zijn eigen pakketten. Een verkeerde partner kiezen kan leiden tot een trage niet performante website. Een te zwaar pakket is dan weer weggesmeten geld.

Een goede hosting kost tussen de 15€ en 200€ per maand
Voor een kleine website zal dit tussen 15€ en 40€ per maand zijn, grote webshops hebben een betere beveiliging nodig en betere prestaties (denk maar aan bezoekers pieken zoals op black friday) wat de kosten verhoogt.

Wat kost een Custom Media Website dan?


Hopelijk heb je nu een beter beeld wat er allemaal meetelt wanneer je een website wil.

Omdat een website afhangt van zoveel factoren is het onmogelijk om een vaste prijs te hanteren.
In tegenstelling tot een massaproduct is een website maatwerk, uniek gecreëerd voor jou. Afgestemd op de noden van je onderneming. Als je graag een prijs wenst voor een website spreek ik graag met je af. Na een persoonlijk gesprek (met een tas koffie, via telefoon of videocall,…) kan ik een schatting maken wat jou ideale website zal kosten.|