hey Custom media,

Op maat of template?

26/07/2020

Waarom een website op maat?

Eens je beslist hebt om een website op te zetten komt de vraag: waarom koop ik niet snel een template? Templates zijn kant en klare websites die je zo kan gebruiken, maar past dit wel bij je onderneming? Ik vergelijk voor jou de voor en nadelen van een template tegen over een website op maat.

01

Template of thema's

Wat is een thema?

Waneer je op zoek bent naar een website die je snel hebt is de optie van een template vaak interessant.
Je kan kiezen uit duizenden kant en klare websites die je zo online kan plaatsen. Helaas zijn niet alle templates “responsive” waardoor lettertypes, afbeeldingen,… niet mooi schalen of verplaatsen op verschillende scherm formaten. Met zoveel verschillende schermen (smartphone, tablet, desktop,…) kan dit voor problemen zorgen.

Thema’s (templates) zijn zo ontworpen zodat je ze kan aanpassen en voor iedereen bruikbaar zijn. Dit houd ook in dat de website heel veel overbodige functies heeft. Iemand maakte me ooit de vergelijking “Wat ben je met een hypermoderne oven als je er enkel een pizza in wil bakken?” Dit is net hetzelfde met thema’s er zitten te veel functies in die niet gebruikt worden wat zorgt dat je website meer onderhoud nodig heeft, er meer risico is dat iets niet correct werkt en bovenal het vertraagd de website.

Dan kan je een webdesigner of bureau inschakelen om dit aan te passen maar zal je extra betalen om hen eerst te laten uitzoeken wat er allemaal overbodig is. Eens de website dan al is aangepast is het geen zekerheid dat na de eerst volgende update nog alles werkt, de kans dat je een bureau weer moet inschakelen is dan ook reëel
.

Een website op maat

Websites op maat zoals Custom Media ze maakt starten vanuit het doel van de website.
De website word afgestemd op de ideale bezoeker die jij wil bereiken, er wordt rekening gehouden met de functies die je nodig hebt. Met hedendaagse marketing technieken, want wat vorig jaar een groot succes was is het vandaag misschien niet meer.

SEO (Search Engine Optimization) is belangrijk bij het creëren van een website. Er zijn regels die gevolgd moeten worden die thema’s niet kunnen volgen. Daarom zal een website op maat steeds beter presteren dan eender welk gekocht thema. Tijdens het ontwerp wordt er rekening gehouden met optimalisatie en prestatie zodat je website zo goed mogelijk presteert in zoekmachines.

Een website op maat duurt langer om te ontwerpen dan een thema omdat deze perfect moet aansluiten bij de identiteit van jou onderneming. Op lange termijn zal een website op maat steeds tijd besparen omdat een website van nul werd opgebouwd, volledig aanpasbaar is en exact reageert zoals je wenst. Daarnaast wordt deze ontworpen voor alle soorten toestellen en browser, zodat elke gebruiker dezelfde ervaring heeft.

02

Vergelijking

Thema website

of

Website op maat